Bagage

Alla har vi något slags bagage, vare sig det är stort eller litet, tungt eller lätt. Men vi kan aldrig jämföra dem med varandra. Och det kan vara svårt att förstå någon annans bagage, med tanke på hur olika vi är och inte har gått igenom samma saker. Men vi har alla ett med oss.

Mitt bagage har hindrat mig i dansen, från att komma vidare och utvecklas från där jag är nu. Men i somras tog jag tag i det och grävde och försökte acceptera det som har varit för att kunna gå vidare. Det tog tid men nu känns det som att något har lossnat. Och jag känner av att min utveckling går framåt, både i dansen och utanför, vilket jag sällan brukar känna. Att jag har tagit mig hit är mycket tack vare min familj. Som alltid ställer upp för mig, stöttar mig i allt och hjälper mig. De uppmuntrar och tror på mig. Det har de alltid gjort och jag kan inte vara mer tacksam över vilken fin familj jag har och vilken bra uppväxt de har gett mig. Utöver familjen har jag mina fina vänner och lärare som också tror på mig och stöttar mig. Alla de här människorna vill mitt bästa och jag vet att de alltid kommer att finnas där för mig. Jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. Tack för att jag har er!

Det har tagit ett tag för mig att hitta rätt plats med rätt människor som förstår mig, men nu känner jag mig som hemma mer än någonsin. Och det är väl bara att konstatera att man måste omringa sig med människor som bryr sig och accepterar en för den man är, för att man ska kunna utvecklas till sitt bästa jag. Och de som påverkar oss negativt ska vi lämna bakom oss och inte låta dem ta någon energi från oss. Med det här vill jag säga att det inte hjälper att undvika allt som känns svårt. Jag kommer bara längre ifrån mig själv när jag gör det. Och så fort jag började att acceptera läget så släppte en massa saker och allting blev så mycket lättare efter det. Det här kanske låter som världens rappakalja för en del av er, förhoppningsvis förstår någon vad jag menar. Och jag vill bara dela med mig av det om det kan hjälpa någon annan.

Mitt bagage handlar mycket om att våga vara mig själv och våga ta min plats, och jag hoppas att ni alla försöker och kämpar för att göra det också. Och det här blev en väldigt mycket djupare text än vad jag hade tänkt mig, men det var det som kom ut…

Annonser

2 reaktioner på ”Bagage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s