Dans ÄR hårt arbete!

Folk har olika uppfattningar om vad dans innebär. De som aldrig har testat det eller inte har någon nära som är dansare, tror jag inte förstår det hårda arbetet.

Dans är lika krävande som elitidrott. Varje dag påfrestas vi extremt både fysiskt och psykist. Och till och med jag har svårt att förstå hur trött jag faktiskt är, tills det kommer en dag som idag, då jag kan gråta av ingenting för jag är så trött och kroppen värker.

Många som jag träffar utanför dansvärlden har en bild av oss som omkringskuttande och lekande. Att det bara är en ”hobby” och undrar när vi ska sluta leka och skaffa oss ett riktigt jobb.

Det är i såna här lägen jag blir så arg på att kultur inte tas på större allvar. Jag har valt dans för att det är det jag brinner för. Det är mitt yrkesval och det är bara att acceptera!

tumblr_lt1aeyBS8B1r32e7fo1_500

Annonser

2 reaktioner på ”Dans ÄR hårt arbete!

  1. Jag hade en pojkvän en gång som hade sin väldigt bestämda uppfattning om vad träning var. Att jag tog ex antal dansklasser i veckan dög inte enligt han och jag fick även kommentaren ”va blir du svettig utav det” när jag påpekade att jag måste hem och duscha efteråt. (Var inget långt förhållande det inte.)

    • Dans är då det svettigaste jag vet! Och jag har ändå testat en del andra träningsformer. Tråkigt att han inte förstod det bättre, men bra att du inte stannade i det förhållandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s