Framtidsplaner

Har fått frågan om vad jag har för framtidsplaner efter jag har gått klart mina tre år på BA. Det här är de tankarna jag har nu och kommer slipa på dem och utveckla dem vidare!

• För det första så är det största målet för mig, att våga visa mig själv till 110% när jag dansar. Det känns som den svåraste och tuffaste utmaningen för mig. Att jag vågar släppa loss helt utan att bry mig om vad någon annan tycker om det. Det börjar lossna, så ska jobba stenhårt för att ”spränga bubblan” ska bli en vardagsgrej. Var jag än dansar så är det här fortfarande det största målet och det är en sån stor lycka att dansa att jag kan göra det var som helst i världen.

Sen har jag såklart önskemål om vart jag vill på min resa:

• Ett danskompanie: Hur underbart och häftigt skulle det inte vara att jobba på t ex Göteborgsoperan i deras danskompanie? Att få jobba med olika projekt, olika koreografer och lära känna och jobba med dansare från olika håll, med olika bakgrund. Börja morgonen med klass och sedan repetitioner och föreställning på kvällen! Har även kollat lite på danskompanier i Australien och USA.

• Musikal: Att jag valde dans före musikal i utbildningen betyder inte att jag inte saknar det.  Jag håller igång sången efter skoltid och tänker söka musikaljobb sen också. Men dansen är ändå störst för mig och jag kanske inte siktar på West end och Broadway inom musikal direkt. Störst fokus på dans, men i olika sammanhang.

• Egna projekt: Jag har en massa egna idéer till dansprojekt där jag vill lägga fokus på aktuella ämnen som diskuteras i media. Gärna samarbeta med hjälporganisationer eller kanske göra en turné i drabbade länder. Miljö är ett viktigt ämne för mig och någon gång ska jag göra ett projekt för det. Politik hade jag också velat ge mig in i på något sätt. På den här punkten brainstormar jag mest nu.

• Resa och bara dansa: Jag vill spara pengar, söka stipendier och sedan åka och ta klasser på olika ställen, ex USA. Bara vara i olika miljöer, olika kulturer och testa dans världen över. Olika stilar, nya lärare och nya dansvänner.

• Koreograf och lärare: En tanke som har växt fram lite i bakgrunden av mina tankar. Ska börja koreografera nu har jag tänkt, för jag har väldigt många idéer och jag ser så mycket framför mig. Blir inspirerad av nästan vad som helst och någon gång i livet vill jag nog jobba med att koreografera också. Lära ut och inspirera fler till att dansa!

Jag hoppas och tror att dansen kommer att ta mig till nya platser och nya människor. Jag ska dansa för min skull och ingen annans. Jag vill påverka världen och människorna i den på mitt sätt genom att dansa.

250141_1870608699379_7841306_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s