”Correct not juicy”

Något jag har fått höra alldeles för många gånger från mina lärare.. och jag jobbar för fullt för att bryta mig ur det korrekta och bara dansa loss. Men det är så jäkla svårt! Jag är ett detaljfreak och jag vill ha kontroll, men det har bara sinkat mig snarare än hjälpt mig det senaste. Jag behöver spränga mig loss ur mitt kontrollbehov, för jag vet att det kommer utveckla mig mer åt rätt håll. Jag har stått länge vid den här gränsen och bara doppat tårna på andra sidan. Jag vill dit nu och försöker förstå vad det är som hindrar mig, vad är jag rädd för egentligen?

Vi skapar mönster som vi vänjer oss vid och blir trygga i, och det är svårt att bara bryta  våra vanor och testa något nytt. Det är obekvämt först, för att du aldrig har gjort det innan, men med tiden blir det en ny vana. Jag är helt övertygad om att man hittar något användbart genom att bryta sina vanor. Och det enda som egentligen avgör är att bestämma sig för det och bara konstatera resultatet, inte döma. Funkar det inte, då vet du det och du kan testa något annat.

Som ett exempel så har vi kontrollbehovet av att kolla facebook, instagram mm och ha stenkoll på allting som sker runt oss . Vad alla vänner gör hela dagarna, vem som kommenterar vad och gillar vems inlägg. Jag har märkt att jag har svårare att somna och sover mer oroligt när jag har suttit för länge vid datorn eller mobilen. Jag har nu försökt stänga av allt minst en timme innan jag går och lägger mig. Försöker istället varva ner, läsa en bok, gå en kvällspromenad eller bara göra lite avslappning. Bara för att bryta mig loss från att vara uppkopplad. Det kanske är där man kan börja bryta sina vanor. Och kanske blir det lättare sen att bryta andra vanor.

Kontroll över sig själv och andra är en energibov och jag tror att vågar man släppa kontrollen så kommer man uppleva mer kontroll. För då är man mer avslappnad. Genom ständig kontroll tror jag också risken finns att man glömmer bort vad man egentligen tycker om. Vilket är nödvändigt för att man ska utvecklas och mår man bra, så går det mesta bra.  Jag tycker själv att jag har en tendens att fokusera på det som gick fel när jag har kontrollen och det gynnar mig inte alls. Man kanske trivs med många bollar i luften, men då måste man se till att man mår bra av det.

En del vanor är en del av min trygghet, och de vill jag ha kvar. Men jag behöver blanda det med att testa nytt. Inom dansen och mindre saker som facebook. Oavsett om resultatet blir bra eller mindre bra, så har jag lärt mig något nytt och det är huvudsaken. Mitt mål är att utvecklas så mycket jag kan utvecklas på den tiden jag har. Ibland tar det längre tid att komma loss, men man får inte låta sig nedslås. Man står aldrig stilla i en process, även om det kanske känns så. Det är just då, när det känns hopplöst och man bara vill ge upp, som man ska kämpa lite extra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s