Var tydlig

I relationer, vare sig det är med pojkvän/flickvän, vänner eller familj, kan det lätt uppstå missförstånd. Man kanske börjar tjafsa över saker i onödan, för att det är kommunikationen i grunden som inte fungerar riktigt. Man kan tycka att den andra personen borde förstå hur man känner sig, hur man tänker och vad som är ok och inte ok. Men hur ska den andra kunna göra det? Vi måste utgå från oss själva, men vi måste ändå kunna mötas på mitten. För det finns en till person i bilden, som också känner och tänker på sitt sätt. Man kan inte ta för givet att den andra ska förstå. Att bara lägga skuld på varandra hjälper inte någonstans. Istället, förklara: Så här känner jag, så här tänker jag. Då ger du den andra personen en chans till att förstå dig lite bättre, en chans att se det hela från din synvinkel, som kanske visar sig vara helt tvärtemot vad den tänker och känner. Så var hellre övertydlig, det kan du inte förlora något på.

Det är också viktigt att man vågar stå för vad man tycker, men att man ser varandra och kan acceptera varandras olikheter. Är man ute efter att förändra den andra eller känner att man själv blir förändrad till något man inte är. Då kanske det inte är en sund relation och då behöver man tänka över vad man ska göra åt det. Hur kan man lösa det på bästa sätt?

Att bli medveten om sig själv i olika situationer, tror jag också är en viktig del av det hela. Ibland kan jag känna att jag inte hinner kontrollera mig. Mina känslor tar över och jag bara häver ur mig något klantigt. Och så blir allting fel, det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Man försöker rätta till det och när man tänker efter kändes det riktigt dumt gjort. Men då vet man vad som gick fel och har en chans att göra på ett annorlunda sätt nästa gång. Och inte döma sig själv för att man inte alltid lyckas, det enda man kan göra är att försöka göra sitt bästa. Människor som står dig nära bryr sig om dig, och de kommer hjälpa dig på vägen om du låter dem!

20131125-183118.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s