#healthylifestyle ?

Den här helgen har jag och Saga diskuterat fram och tillbaka kring kost och träning. Det blev såpass mycket tankar att det krävde ett inlägg, här och nu!

Vi badar i tips och tillvägagångssätt att bli mer hälsosamma och få en tränad och snygg kropp. Tränings- och kostråd i överflöd. På instagram kryllar det av fitnesskonton som ska motivera andra till att också träna så. Eller är det bara ett bekräftelsebehov?

Dessa återkommande mag- och rumpbilder… Man gör sitt val och jag tycker att man ska tänka igenom det ganska noggrant innan. Det finns en stor fara med att exponera sig på det sättet. Och vad ger det dig som lägger upp bilderna? Gör du det för att få så många likes som möjligt? För att få den bekräftelsen för att känna dig tillräcklig? Uppdatera dagligen för att göra läsarna nöjda? Då behöver du tänka om!

Många tycker att det är motiverande att se bilderna och läsa texterna till, men är det verkligen det? På rätt sätt? För mig är det inte motiverande att se bilder på nakna kroppsdelar, för mig är det motiverande att se och läsa sånt som kan stärka det psykiska. Att ha ett ”snyggt” yttre kommer inte göra dig hållbart stark. Du måste jobba på insidan oavsett!

Bara för att det är någons ideal, betyder det inte att det är allas ideal. Skapa istället din egen bild av hur du vill ha det och jobba sen dit. Om det så är med kroppen eller det psykiska. Och jag tycker verkligen att alla borde lägga lite mer fokus på det psykiska. Det är kärnan till självförtroendet och självkänslan.

Och bara för att man inte ser ut som alla andra, behöver det inte betyda att man inte kan vara nöjd med sig själv. Ja visst man kanske har lite fett här och var, men vad spelar det för jävla roll? Ska man verkligen inte kunna vara nöjd ändå? Herregud, lev lite också! Att ha sådana ständiga krav och måsten, kan man ju stressa sig sjuk av. Så lägg ner de hårda kraven!

Att ha mål är viktigt, men om man inte når sitt mål får man inte glömma bort hur mycket man faktiskt har gjort tack vare just det målet. Vi hakar upp oss på att vi inte nådde ända fram. Men är det så viktigt? Är det inte vad vi gjorde för val under den resan som är viktiga?  Att inte nå ända fram är inget nederlag. Någonting hände på vägen så glöm inte bort det. Du kanske hittade något ännu bättre än vad du hade tänkt från början.

Träning ska vara något man tycker är kul, som får en att må bra. Vi har olika förutsättningar, olika gener och en del har lättare för att bygga muskler än andra. Vi kan inte förvänta oss att samma kost och träning på samma tid ska ge samma resultat som för någon annan.

Du kanske ser en instagram bild på någons slimmade kropp och tänker: Fan, jag ser inte ut sådär. Jag måste träna mer! Och så tvingar man sig ut i tron av att det kommer att göra en lyckligare. Men vad uppnår man egentligen? Kommer man inte bara längre ifrån sig själv för att man försöker leva som någon annan?

Jag har aldrig mått bättre av att tvinga mig iväg på träning eller förbjuda mig från unna mig godsaker. Det ger mig inget positivt alls. Jag mår inte bättre av det. Det är när jag tränar för att jag tycker det är roligt och fokuserar på att det kommer få mig att må bra, som jag får bäst resultat av träningen.

SÅ ta reda på vad som passar just dig. Både tränings och konstmässigt. Vad mår just du bra av? Och ställ dig alltid frågan: Gör jag det för att jag vill, eller för att duga?

Annonser

2 reaktioner på ”#healthylifestyle ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s