Dagens vård?

Nu är jag så förbannad på sjukvården att jag bara var tvungen att skriva av mig här! Anledningen till det här inlägget är många och nu kom det avgörande.

Min fina vän skadade sig förra veckan och vi vet inte säkert vad det är. Det kan vara en spricka i revbenet eller något liknande. Hon blev tillsagd att hålla koll på det och om hosta uppstod skulle hon åka och kolla upp det. Vilket hon fick göra. Men när hon väl anlände till vårdcentralen, fanns det inget de kunde göra, eftersom hon inte var listad där. Efter flera samtal med olika läkare, åkte hon vidare till akuten. Där fick hon vänta i tre timmar för att sedan prata med receptionen som sa att de inte heller kunde hjälpa henne, att de andra läkarna ”hade sagt fel”. De hänvisade henne till en annan vårdcentral som i sin tur skickade henne tillbaka till akuten… Nu har hon så ont att värktabletter inte hjälper och hon kan inte sova. Och hon har fortfarande inte blivit undersökt… Ingen som helst hjälp, inga tips på om värme eller kyla är bäst, eller något annat som kan lindra. Nej hon har inte fått nån jävla hjälp alls!

Vad är det för fel på de som jobbar inom vården? Är ni så sjukt missnöjda med era liv, hatar ni era jobb eller vad är det som får er att inte sköta det? Inte visa någon form av medkänsla eller viljan att hjälpa någon som inte är frisk? Kanske har inte regeringen lagt tillräckligt med fokus och pengar på er, men är det en anledning till att bara ge upp och låta det gå ut över patienterna? Hell no! 

Dagens vård ger ingen vård, det är i alla fall så det känns när man besöker en vårdcentral eller ett sjukhus. De har inget intresse av att hjälpa patienterna, nej vi ska istället skickas runt, bli hänvisade till andra läkare som inte heller ”kan” hjälpa oss. Klart som fan ni kan! Av alla min egna besök inom sjukvården har jag känt mig välkommen och omhändertagen en gång, EN gång. Och då var det min kompis mamma som jobbade. När jag fick körtelfeber i tvåan på gymnasiet ”saknade” jag symptom så det ville inte hjälpa mig. De sa åt mig att åka hem . Som tur var hade jag min mamma med mig som skällde ut dem och tjatade tills de gick med på att ta bl a blodprov. Jag hade körtelfeber… När man är så sjuk att man inte ens kan sitta upp på egen hand och vården vägrar hjälpa en, då är något jävligt fel. 

Mina senaste besök har jag fått svaren ”kanske”, ”jag tror”, ”jag är inte säker” och ”du får inte bli arg på mig om jag har fel”… Vad är det för en läkare som inte har en jävla aning om vad han/hon håller på med. Och sedan skriver ut recept lite på måfå..

Tänk om man kände sig lugn när man blev sjuk, för att man visste att vården skulle ta hand om en, ge rätt medicin (där det inte går ut på att bara sälja), och man kände sig välkommen. Vilken otroligt stor skillnad det hade varit! Jag är livrädd för att bli sjuk, inte för sjukans skull utan för att jag är livrädd att besöka ett sjukhus. Jag litar inte på dem. Inte ett dugg. 

Nej det enda man kan göra är att stå på sig, tjata och säga ifrån ordentligt. Kräva sin rätt till att bli undersökt om man är sjuk. Man känner sin kropp bäst själv och är något på tok, så är ”du saknar symtom” inte ett godkänt svar från läkaren. Då ska man få hjälp!

Sjukhus-symbol

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s