31 December 2013

Årets sista dag, det känns väldigt skönt tycker jag. Längtar efter att det nya året ska börja, för har så mycket jag vill göra och så många mål jag vill uppnå. Ska jag sammanfatta mitt år som gått så har det varit ett otroligt känslomässigt år på flera plan. Förvirrande. Tungt. Men ett viktigt år.

En stor sorg har funnits med sen i våras då en nära familjemedlem gick bort i cancer. Det påverkade mig starkare än vad jag hade kunnat tro. Jag förändrades som person, i mitt tänkande och i mitt sätt att se på livet. Tacksamhet för vilka fina människor jag har i mitt liv och tacksamhet för allting som jag har fått uppleva. Jag upptäckte mycket hos mig själv och insåg att det var jag själv stod i vägen för mig. Jag började jobba på att acceptera det som varit mindre bra i mitt förflutna och som fortfarande hänger kvar, för att kunna gå vidare som den personen jag är idag utan personliga hinder. Jag har redan tagit ett stort steg framåt, men mycket jobb är kvar att göra. Därför kommer jag fortsätta att jobba med att bli mentalt starkare. För det har redan lyft mig och jag vill högre.

I dansen blev det tydligt att det var just det som hindrade mig från att utvecklas vidare. Mina tankar om mig själv och vad andra tyckte om mig. Jag har stått och stampat hela året och kämpat och kämpat för att komma vidare, för att stränga bubblan. Men insåg att jag behövde jobba med mig själv, min insida, innan jag kunde ta nästa steg. Genom det har jag blivit mer ärlig mot mig själv, vilket är skrämmande, men otroligt nyttigt. Hade jag inte vågat se mina brister så hade jag inte kunnat ta nästa steg mot att jobba på dem.

Har aldrig sett mig själv som en känslig person, men det här året har jag blivit det allt mer. Jag skrattar, gråter och släpper ut ilska mer än jag någonsin har gjort. Och det är en stor befrielse, att kunna visa känslor istället för att hålla allt inom mig och det har gjort mig starkare. 

Tacksam är ordet jag sätter som rubrik på det här året som varit. För jag har aldrig förr känt mig så tacksam som nu.

Nu är det dags för att förbereda inför kvällen och göra mig nyårsfin innan jag åker iväg för att laga finmiddag med Sanna, Isabelle och Tove. Som är några av alla de fina och viktiga människorna jag har i mitt liv. Tack för att ni finns här för mig!

bild

Förra årets nyårsbild :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s