Vad håller regeringen på med?

Jag har nog aldrig nämnt var jag står politiskt här på bloggen innan. Jag tycker det är otroligt svårt att välja när partierna går ihop, vilket gör att jag omöjligt kan stötta det partiet jag vill utan att samtidigt hjälpa de partier jag inte håller med. Hopplöst! Jag tycker att de flesta politiker lägger fokus på fel saker. Det har blivit ett maktspel där det viktigaste är att få sista ordet och slingra sig ur frågor de inte vill svara på, inte att göra förändring till det bättre. Och här kommer ännu ett bevis på att dagens regering inte prioriterar rätt:

”Regeringen vill sänka studiebidraget”… Jag trodde först att jag hade läst fel. Som student är det redan svårt att få ihop det ekonomiskt med det studiebidrag vi får. När hyran och alla räkningar är betalda, så finns det inte mycket pengar kvar att röra sig med. För mig ska pengarna utöver de vanliga kostnaderna räcka till skolutrustning, eventuella behandlingar mm och jag skulle gärna vilja äta också. Jag sparar så mycket jag bara kan och ändå så räcker det knappt till sommarens hyror. Dessutom har inte alla en familj med stadig och överflödig ekonomi som kan stötta, flera står helt på egna ben utan någon att falla tillbaka på.

Regeringen vill sänka bidraget med 300kr/månad, höja lånet med 1000kr/månad samt höja maxbeloppet för hur mycket vi får tjäna utöver studielånen med 10 000kr… Och genom det här kommer stadskassan att få en miljard kronor. Enligt Anders Borg borde studenterna klara det här då vi nu kan jobba och tjäna mer pengar utanför skolan….

När fan hade du tänkt att vi skulle hinna jobba ihop de pengarna när vi går på en heltidsutbildning, när? Jag och flera av mina vänner har pluggat och jobbat sönder oss vid sidan av och knappt fått ihop det. Och att sedan gå till skolan utan energi, utan att hunnit sova för att man har jobbat, hur bra blir resultatet egentligen av den utbildningen? Är det inte meningen att studiebidraget ska hjälpa oss att dra ner på jobbtimmarna så vi kan fokusera på att utbilda oss? Så vi ska kunna arbeta hårt för att bli så bra som möjligt inom det yrkesområdet vi har valt. Nej, det här förslaget är helt ohållbart och jag blir besviken på Regeringen som inte ser oss studenter som viktiga för Sveriges framtid. De trampar ner oss och förväntar sig att vi orka stå kvar.

Och när vi väl är utbildade och förhoppningsvis får ett jobb, så kommer hela lönen gå till att betala av de skyhöga lånen… Hur ska vi kunna leva nu och hur ska vi kunna leva sen? Vad ska vi drömma för när regeringen inte stöttar oss ett dugg?

Ekot frågar Folkpartiets ekonomiska talesperson Carl B Hamilton: ”Att studenter ska behöva låna mer, är det bra?” Han svarar: ” – Egentligen inte men studenterna ska samtidigt vara medvetna om att den här regeringen har gett mer till högskolesektorn än någon annan regering”…

Vad har det med saken att göra? Det var inte ens svaret på frågan! Ännu en gång smiter de ifrån att svara på frågorna, och jag hoppas någonstans att de inser bristerna i deras ”satsning” och ändrar förslaget. Om inte, så hoppas jag att Sverige väljer att rösta fram en vettigare regering. En som satsar på och stöttar dagens ungdomar och uppmuntrar dem till att jobba mot sina drömmar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s