Ursäkta att jag finns…

Ursäkt på ursäkt, bortförklaringar och backande steg, allt för att inte sticka ut eller ta plats. Jantelagen tar över med sitt ”tro inte att du är något, för det är du inte” och ”tro inte att du duger”. Vi får för oss att de andra tänker si och så om oss, något som vi kanske inte alls vet säkert utan bara inbillar oss, vilket resulterar i att vi backar. Varför?

Kanske har vi något i vårt förflutna som gör oss mer misstänksamma, men vad spelar det för roll idag? Handlar det inte om dig och ditt liv, som ingen annan än du ska leva? Att du ska känna dig stolt över vem du är och vad du väljer att göra? Att låta sig träffas av strålkastarljuset och inte gömma sig bakom ridån eller ute i kulisserna för att du är rädd för att trampa någon på tårna. Eller kanske göra bort dig? Eller bli missförstådd?

Det finns plats för alla och genom att ta sin plats betyder inte att du tar någon annans. Du tar enbart din plats, som du har rätt till. Vare sig du tar den med storm eller steg för steg, men se till att du tar den. Gör det för din skull. För det är enbart du själv som kommer ångra dig. Så, tänker du bada i solsken eller skämmas i skuggan?

Jag är rädd för att ta min plats emellanåt, men jag kämpar varje dag för att komma ända fram och äga min plats. Sätta min stämpel på mina tankar, mina val och vara stolt över den jag är. Så jag tycker vi gör det tillsammans, från och med nu, bara steg framåt och våga ta risker. Vad är det värsta som kan hända? Att någon säger emot dig…? Tjaa det kan vi väl ändå leva med?

Life-isnt-about-finding-yourself.-Life-is-about-creating-yourself-quote-by-George-Bernard-Shaw-250x246Quotation-Andy-Biersack-yourself-Meetville-Quotes-82800 Winston-Churchill-Quote-on-Standing-up-for-yourself tumblr_msrruqB9Lc1rhm1omo1_500

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s