Right back

Nu när jag är ledig från skolan, så har jag tid för att släppa dans och all prestation kring det. Vila upp mig under en sommar. Men trots det kommer jag ständigt tillbaka till dansen, vare sig jag vill eller inte. Idéer på teman, koreografier och annat dyker upp och hör jag en låt (vilken som helst) så jag börjar koreografera i huvudet direkt. Kanske har jag börjat komma ner i varv och nu får idéerna flöda fritt utan att jag analyserar dem. Ett avslappnat sinne måste den ultimata utgångspunkten för all kreativitet. Inga störmoment eller tankar/kommentarer om att det inte skulle vara intressant nog eller att det ens var en bra idé. Ofta är det där jag kör fast, med tankar som: ”det är inte tillräckligt bra”. Och det är där balansgången börjar, mellan att tro på de idéer jag får och att inte tappa gnistan genom att börja tänka för mycket. För från början är jag ju stensäker på vad jag vill, vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Jag är fast besluten att genomföra vissa idéer, de som jag brinner mest för. De som känns viktiga för mig.

Det är i såna här stunder där jag kommer på mig själv med att skapa koreografi, både i huvudet och steg jag testar oavsett plats jag står på, som jag förstår hur mycket jag brinner för det här. Motgångar kan få mig att tvivla, kanske vilja ta en paus, men när jag väl tar pausen kommer kreativiteten och drivkraften fram igen. Och jag tror att det mest beror på det stressiga tempot vi har idag. Att allting alltid ska gå så fort och samtidigt vara av kvalitet, allt annat märks inte av, vilket sätter prestationen och tvivlet igång att man inte kanske klarar det. Men vad spelar det för roll egentligen när det enda som betyder något är att du ska vara nöjd med dig själv och trivas med det du gör. Varför ska det vara så svårt att jobba på sitt eget sätt, köra sitt eget race vid sidan av mallen som världen, media och grupptrycket skapar. Att känna dig fri och oberoende av folk runt dig och jag känner fortfarande att jag behöver vara för mig själv då och då för att hitta tillbaka till det. Men jag hittar alltid tillbaka och då är den där egentiden värd att ta. Målet är att jag ska hitta en fristad inom mig själv som jag alltid bär med mig överallt.

tumblr_l890bhNYOs1qaauvpo1_500_large-300x225 Quotation-Kung-Fu-Panda-inspiration-Meetville-Quotes-111425

”There is no secret ingredient” – Helt klart mitt nya motto!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s