Aldrig klar

Ständigt utveckla, ständigt söka efter nya vägar och aldrig nöja sig, aldrig bli bekväm. Det är inte det lättaste, det kräver mycket tålamod och tar mycket energi. Mitt i den här processen och arbetet med ilYoung har jag verkligen börjat förstå att en dansare som vill komma långt aldrig kan luta sig tillbaka och känna att han eller hon har koll och kontroll. Vi blir ständigt utmanade och så fort vi når till en punkt där vi känner oss bekväma så behöver vi gå vidare till svårare utmaningar. Komma off balance på rent dansspråk. Som dansare, och egentligen inom vad som helst eller bara att vara människa, blir man aldrig klar. Och jag vet att jag skrivit om det förut, men att det alltid finns något att göra bättre och att jag själv känner en enorm frihet i det. Tänk om man en dag vaknade upp och visste att ”nu är jag klar, nu finns det inget mer jag kan göra”… då hade jag fått panik. Vissa dagar avskyr jag tanken på det och vill bara bli ”klar”, de dagar då allting bara känns omöjligt och hopplöst.

Kroppskontroll är svårt, dans är svårt. Det är inte bara att göra stegen, få till linjerna och lägga på ett leende. Dans är att medvetet använda rätt muskler, veta var rörelsen börjar i kroppen, använda golvet rätt och jag är inte ens i närheten av allting som krävs. Men samtidigt är det en otroligt spännande resa och involverar hela dig. Jag tror inte jag hade lärt känna mig själv såhär bra på något annat sätt än genom dansen och på så kort tid kommit så långt. Dansen slänger in mig i skrämmande situationer och gör mig till en starkare person för varje dag.

Första dagen vi hade uppvärmningsklass med Ido sa han: ”today you’re going to do something that you’ve never done before”, och det gjorde mig ännu mer motiverad. Det är fantastiskt att vi får möjligheten att jobba såhär med proffsdansare, pedagogiska och kunniga. Jag har sån respekt för dem och vill lära mig allt de kan.

Nu har lite mer än en tredjedel av ilYoung gått och jag tänker ta vara på den tiden som är kvar så mycket jag kan. Suga i mig all kunskap och kämpa för att göra något jag aldrig har gjort förut varje dag. Och när jag ändå kom in på citat, så måste jag återigen dela med mig av min favorit: ”There is no secret ingrediens”. Med de två citaten med mig tänker jag driva mig själv till nya höjder.IMG_6471 - version 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s