Elfte gången gillt


Det har alltid varit en självklarhet för mig att ha en plats som jag kan kalla mitt hem, där jag kan vara mig själv, känna mig trygg. Men flera gånger har jag tappat bort mig och längtat hem till en plats som inte finns. Det har haft sina olika anledningar. Antingen har jag flyttat till ett ställe bara för det praktiska, delat boende med folk jag inte trivts med eller helt enkelt haft så fullt upp i livet att jag inte har hunnit hem om dagarna. Nu har jag bott i Göteborg i exakt tre år och under den här perioden har jag flyttat tio gånger sammanlagt. Det ganska sjukt… det har varit allt från några veckor till ett års-perioder och det har blivit väldigt flängit och periodvis helt omöjligt att känna sig hemma.

Och nu står jag här igen, men med en annorlunda känsla i kroppen den här gången. I söndags sa jag upp mitt tionde boende efter att ha bott där i lite mer än fyra månader. Men det här var nog första gången jag inte var tvungen att flytta på mig, den här gången har jag valt det själv. Och anledningen är självklar!

Jag och Johan ska flytta ihop (!!!) och det här har vi pratat om ett tag, men det är ju en hel del som ska funka och det känns skönt att vi har pratat om det ordentligt och inte bara spontant köra och hoppas att allt löser sig på vägen. Det är skillnad på att vara tillsammans med någon och bo ifrån varandra eller tillsammans. Jag har testat det innan och vet vad jag har för behov i den situationen samt att man måste kunna mötas halvvägs. Men jag har inga tvivel på att vi inte kommer att klarar det bra och man vet ju inte förrän man har testat, right?! Vi letar såklart efter en större lägenhet att dela på, men i samhällets tempo att erbjuda lägenheter så flyttar jag in i Johans lägenhet så länge.

Men det här innebär ju då en hel del fix, packa, städ och flytt för min del och planen är att jag ska ha flyttat helt från Linné innan den 1a oktober. Hej och hå, skola varje dag, och en helg åker jag till malmö, vilket ger mig två helger och någon enstaka ledig kväll att få ihop det på. Det blir en hel del på lite tid, men jag antar utmaningen! Går på lycko- och kärleksrus så det ska nog inte vara något problem. Och dessutom flyttar jag till det som nu är för mig trygghet och hem. Men jag vill ha mina saker på plats också, så det är nästa steg. Hoppas jag hinner packa allt i helgen. Tidsoptimist är jag, men kan också vara extremt effektiv när jag vill, så det ska nog gå!

Det känns helt underbart och vill just nu bara komma på plats. Säga hej då till Linné och lämna det stället bakom mig. Att ha två boenden har inte varit någon vidare lösning, inte när det tar nästan 40 min att åka emellan dem. Dessutom har jag knappt känt mig hemma nånstans, jag har varit alldeles för utspridd. Behöver samla ihop mig så jag kan slappna av. Jag är bäst på att ha för många bollar i luften samtidigt och det är dags att lägga ifrån mig nära. Det är dags att komma hem.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s