Vara snäll mot sig själv

Första dagen tillbaka i skolan är över, första repdagen med höstproduktionen är gjord och det känns bra so far. Men det tar på krafterna, mer än vad jag trodde det skulle göra. Det är dags att bygga upp mig igen efter två veckors vila. Egentligen skulle jag nog behöva mer tid på mig, men istället tänker jag att jag får prioritera det viktigaste som i nuläget är höstproduktionen. Mycket sömn, mat, så mycket lugn och ro jag kan skapa OCH det allra viktigaste: Vara snäll mot mig själv och ha tålamod med att det får ta sin tid att komma tillbaka. Har ni någon gång varit utbränd? Jag har bara varit jäkligt slut innan, men nu förstår jag grejen med att inte orka upp ur sängen. På riktigt. Att hjärnan stänger av helt när man inte längre orkar ta in mer info. Tröttheten kommer över en läskigt fort och efter, enligt mig, småsaker. Idag har jag växlat lite fram och tillbaka mellan att vara snäll mot mig själv till att hacka på att jag inte orkar. De första tre timmarna gick ganska bra och jag skippade bara de mest fysiska delarna (så som upprepade drop till golvet och mycket släng med huvudet). När klockan däremot hade passerat fyra började jag sakta men säkert tappa humöret. Orken började ta slut och kunde inte fokusera. Visst har jag börjat återfå mina reservkrafter efter två veckors vila, men samtidigt så kan jag inte vara säker på om jag har återfått tillräckligt med energi eller om jag bara gör slut på mina reserver igen. Jag kunde till slut inte ta in mer material, istället blev det black out (vilket sällan händer mig och om det händer så har jag inga problem att hitta på något annat). Både kropp och hjärna stängde av och just då tillåter jag mig att bli arg på mig själv… Det var först efteråt när jag väl kom utanför skolan som jag faktiskt förstod att jag har dansat mig genom fem timmar idag på mindre energi än vad jag är van vid. Senast jag dansade föll jag ihop av utmattning efter nästan ett halvår av konstant pushande. Jag har inte dansat på två veckor nu. Varken kroppen eller huvudet är i form. Så hur kan jag bli besviken på mig själv. Förlorade jag idag? Nej, jag orkade faktiskt mer än vad jag trodde jag skulle orka när jag vaknade imorse. Hur kan jag kräva av mig själv att dansa på topp när jag inte är på topp?

När jag kom hem så lät jag mig släppa alla krav och måsten som jag egentligen hade gjort en måndagskväll och istället unna mig något som jag längtade efter. Men också vad jag faktiskt behöver för att hjälpa mig själv att bli starkare. Så det blev en god middag, en godispåse och en film. Nu stängs alla skärmar av, ljus tänds och jag sätter mig och läser vidare i min bok. Dricker te och innan läggdags väntar mindfullness i lurarna.

Jag kommer ta dag för dag och försöka att inte sätta några krav på mig. Däremot har jag mål, vilka handlar om att bygga upp mig själv igen. Någon exakt deadline har jag inte satt, för bara det vet jag kommer trigga mig för mycket och det är det sista jag behöver just nu. Min önskan är att ha energi till alla repetitioner veckan ut, samt audition på torsdag kväll. Så därför ligger resten av tiden på återhämtning och kan man inte jobba fysiskt får man jobba psykiskt. En dag som idag inser jag att jag har en del bitar i mitt tänkande kring mig själv som jag kan förbättra, så let’s get stronger och var snäll mot mig själv!

389549_10152196976350182_1280345180_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s