Det är ok

Godmorgon! Sitter vid köksbordet efter en lång natts skön sömn. Har en stor tekopp, mackor, min bok och tända ljus framför mig, en bra start på dagen med andra ord. Har återfått lite styrka sen igår, men det känns att jag har varit igång mer än vanligt. Träningsvärk lite här och var och funderar över vad vi ska göra på repet idag. Vi kom igenom en hel del material igår och idag ska vi börja leka med några soffor – spännande. Men samtidigt vill jag försöka vara i nuet och njuta av min bok här och nu, så ska återgå till den alldeles strax.

Idag ska jag tänka att ”det är ok”. Oavsett vilka tankar som dyker upp, oavsett om jag blir trött eller inte, oavsett hur dagen går enligt mig. För det handlade ju om att acceptera var jag är just nu och jobba utifrån det, som alltid egentligen. Utan prestation, bara vara i det med den sinnesstämningen och humöret jag har precis nu. Känns det svårt? Ja, men det är ok att det känns svårt. Är du trött? Ja, men sätt dig ner och vila en stund, det är ok. Något i den stilen har jag tänkt mig och det känns ganska skönt att ge mig själv tillåtelse till det. Om vi spolar tillbaka bandet några veckor och ger mig själv samma frågor hade jag utan tvekan svarat att jag borde kämpa hårdare. Men hur bra gick det egentligen? Nej, man behöver kunna båda delarna. Veta när man behöver pusha sig lite extra  och när det är dags att bromsa. Samma sak med återhämtning, för mig är det så otroligt viktigt att jag får vila och då räcker det inte att slänga sig i soffan varje kväll och se film sent. Skärmar av är vad som gäller, tidigt i säng och vara i nuet. Och som jag nämnde tidigare i ett inlägg: Balans, det är precis det jag har som mål nu. Så jag börjar med att sänka kraven på mig själv.

Nu, tillbaka till frukosten, boken och en fortsatt lugn morgon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s