Nudans 2015

Tredje dagen på Operan är gjord och träningsvärken är helt klart värre idag än igår. Har spänt fast min värmda vetekudde med skärp på mig så jag kan ha den på konstant här hemma. Ser riktigt charmigt ut ska jag säga! Idag har vi intagit Operans Lilla scen där vi kommer ha föreställningarna sen. Riktigt skönt att komma ut ur studion och få komma in i scenrummet, leka med scenografin och få lite ny inspiration av det nya rummet helt enkelt. Vi jobbar mycket utifrån olika ”tasks” (uppgifter) som vi improviserar med och utforskar på egen hand, men även i duett och trio. Det är äckligt svårt och utmanande men man lär sig otroligt mycket om sin kropp och både breddar och tvistar sin syn på dans. So you think you can dance- släng dig i väggen. Kommersiellt såklart, men de missar ju hela poängen och tycker det är synd att ej så insatta personer inte får samma chans att se vad dans faktiskt kan vara.

Jag hat-älskar den här processen just nu, jag njuter samtidigt som jag kan bli så extremt frustrerad över att det är så svårt. Men det är så värt det. I slutet av varje dag inser jag att jag har utvecklat mig på flera plan och insett vad jag behöver jobba lite mer på. Man utvecklar sitt tänkande och sätt att se på saker genom att använda kroppen på det här sättet. Intelligent dans skulle jag nästan kalla det. Medvetenhet och så många val man kan göra. Frihet och samtidigt så lätt att låsa sig och fastna med en uppgift.

Imorgon är jag helt ledig och det känns bra att få landa lite och tänka och testa på egen hand i lugn och ro. På söndag repar vi hela dagen igen, så jag kommer ta det lugnt det närmaste dygnet. Sova mycket, äta mycket och ta hand om mina trötta muskler. Kanske en sväng till simhallen, plaska och basta lite?

Skärmavbild 2015-01-09 kl. 22.28.52

Direkt kopierat från Göteborgsoperans egna hemsida opera.se

I februari kommer vi ha fyra föreställningar, biljetter bokar ni här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s