Ändra sina mönster

Ryggen har ju krånglat lite av och till sen i somras och även tidigare. Just nu har den fastnat på alla möjliga sätt och påbörjat behandlingar hos både naprapat och osteopat för att rätta till den. För nu är det både snett och i kläm. Det värker när jag går, står och sitter och såklart när jag dansar. Enligt naprapaten så är jag såpass rörlig i ryggen att jag ofta jobbar i mina ytterlägen och ligger och pressar i dem. Självklart, som dansare, vill man utvecklas och i det här fallet kunna tvista och leka med opposition osv, men det är precis det jag inte får lov att göra nu. Först måste jag få ordning på min rygg och eftersom jag repar varje dag nu så måste jag ta det extra försiktigt och tänka mig för. Jobba med en extra hög medvetenhet och fokusera på att använda rätt muskler. Sen är det rehab som gäller och det är här den svåra biten kommer in. I och med att jag ska påbörja ett nytt schema så måste jag ändra mina vanor när jag dansar. Jag kan inte pusha mig på samma sätt eftersom det i längden har skadat mig, igen. Just nu känns det ganska hopplöst och är rädd för att bara kasta mig in i material som jag annars älskar att göra.

Jag har ju ändå jobbat med några rehabsövningar under hösten och uppenbarligen så har jag inte lyckats då jag har fått ont igen. Som tur är är det inget fel på min rygg, jag måste bara lära känna den bättre och testa nya sätt arbetssätt. Funderar på att skaffa någon personlig tränare, coachare eller så för att få bästa hjälpen. Ska klura på det! Har ni några förslag på personer i Göteborg som skulle kunna hjälpa mig?

e7242ed4-e6f6-4362-9edd-5dfa376fa606

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s