Livet efter skolan

Ärligt talat så har det ju inte gått såå lång tid än, men jag kände ändå för att dela lite tankar som snurrar i huvudet nu några månader efter att jag avslutat min utbildning vid Balettakademien.

Jag satt nyss och läste igenom några inlägg som jag skrev för ett tag sen, bl a det här, och blev väldigt glad av mina egna ord. En del i att jag skriver är ju för att få ner mina tankar på pränt så jag inte behöver hålla allt i huvudet och då blir det också att jag släpper det när jag skrivit ner det. Blev fint påmind igen.

När vi var igång med vårt sista projekt som klass under maj, så hade jag väldigt blandade känslor kring att sluta och vad som skulle hända sen. Och vem har inte det? Det var ju något främmande men spännande som väntade och det var omöjligt att förbereda sig på det. Det är väl det vi förbereder oss på på olika sätt under hela skolgången, men vi har ju aldrig riktigt testat på det på riktigt. En dag står man där och då är det också dags att stå på egna ben. Inget skyddsnät, inga lärare. Man är inte längre en elev. Jag har längtat efter den friheten och just nu njuter jag fullt ut. Vissa dagar får jag fortfarande panik över vad jag ska göra nu, men mestadels av tiden känner jag mig fri och det är en lyx. Och det är i de där små och inte så märkvärdiga stunderna som jag känner det som starkast. Som härom veckan, när jag gick från en kompis för att ta spårvagnen hem. Bra musik i lurarna och ett skönt regn i ansiktet, där och då blir jag sådär upprymd av allt. Tacksam och lycklig, för jag är rik på liv.

I och med den här frihetskänslan så vill jag röra på mig och till att börja med ska jag se till att hälsa på alla som jag inte hunnit med att hälsa på under skoltiden. Familj och vänner. Men sen vill jag iväg, utomlands, se nya platser och träffa nya människor. Uppleva och utmanas, utvecklas och växa som person genom det. Se och känna. DANSA!

Självklart är det inte bara att dra, man ska ha både råd och tid, men nu har jag möjligheten att jobba ihop pengar och ge mig tid till det. Det handlar bara om hur man prioriterar. Just nu prioriterar jag att jobba, söka jobb, ta proffsklasser, spara och plugga klart körkortet (finally).

Men jag längtar också efter nästa dansprojekt!  Jag tappar lätt bort det nu när jag står på ett café alldeles för många dagar i veckan och tar alldeles för få dansklasser. Men det är så det ser ut nu och pengarna måste ju in. Det tar för mycket energi att jobba för att jag ska orka dansa som jag vill. Istället sitter jag under min lediga tid och tittar på olika dansprogram/danskompanier och funderar på vad nästa steg är. Min tanke är att stanna i Göteborg fram till jul och under den tiden hinna med det jag nämnde innan, men sen vill jag vidare. Hemkänsla är viktig för mig men det finns en hårfin gräns för när hemmet är en fristad och när det blir ett fängelse. Jag är otålig. Jag vill röra på mig, fritt.

11425132_10155713197570182_8944810629044262547_n

Foto: Tilo Stengel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s