När man hamnar rätt

Vilken otrolig skillnad! Efter flera månader inom café, ingen skola och en uppochnervänd dygnsrytm, så börjar jag äntligen få känna på mitt riktiga yrke. Jag är nu anställd som dansare i MOAkompani. Jag har fått frågan om jag har startat ett eget kompani och anställt mig själv, men så är inte fallet. Det här är en helt annan Moa som jag nu har börjat jobba med, Moa Matilda Sahlin som är koreograf och driver det här kompaniet. Vi började jobba för två veckor sen med ett verk som ska sättas upp på Atalante i Göteborg i november. Och även om det inte är ett heltidsjobb, så ger det mig så otroligt mycket energi. Plötsligt känner jag mig levande igen, jag vaknar lycklig och jag känner mig hemma. Allting annat är precis som förut. Jag har mitt brödjobb, jag har dålig dygnsrytm, men i kompaniet kan jag få vara mig själv fullt ut för en stund.

Min kropp, framförallt min rygg, har tagit väldigt mycket stryk från att ha jobbat inom café och den hade jag redan problem med. Det är en arbetsplats där du som står bakom kassan inte uppmärksammas. Du som cafépersonal blir inte prioriterad. Det är taskiga tider, urkass lön för hårt arbete och dålig arbetsmiljö. Ett helt ok extrajobb, men tar tyvärr bara energi. Jag har kommit till den punkten nu, då jag är riktigt nära att säga upp mig flera gånger i veckan utan att tänka efter. Efter bara fem arbetsdagar med kompaniet så insåg jag en stor anledning till varför jag inte trivs inom café. Det är att jag aldrig kan komma som jag är och mår. Om jag gråter mig igenom en hel dansklass så är det helt ok, är jag arg, förvirrad, har noll energi etc så kan jag fortfarande delta och göra ett bra jobb inom dansen. Men på café så ska man le även om jag inte är glad, man ska skratta och vara trevlig mot folk som klagar och är otrevliga. Där sätter jag locket på mina känslor och sätter mig i en ond cirkel där jag blir deprimerad. Så, äntligen får jag energi av att arbeta. Äntligen får jag lov att känna och uttrycka mig. Äntligen får mina känslor vara utanpå. Äntligen kan jag ta hand om mig. Äntligen är jag anställd dansare!

IMG_4283.JPG

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s