Idomeneo

Jag kan knappt fatta att det har gått tre månader med det här projektet redan och att vi på fredag har vår elfte och sista föreställning. Helt sjukt! Det har varit drama, fullt fokus, förvirring, frustration och en massa skratt och glädje genom den här processen. Och det är kanske så det brukar vara, men det här gänget har varit lite extra spännande att jobba med. Det kan ju också ha att göra med att det är mitt första jobb på Operan och det i sig har varit en mäktig upplevelse. Premiären var överväldigande och kändes overklig, för jag har ju faktiskt drömt om att få dansa på den här scenen sen jag var 11-12 år. Dröm i uppfyllelse!

Jag har haft separationsångest sen premiären, men har nu börjat landa i ett lugn. Är otroligt tacksam och nöjd över den här upplevelsen och känner mig redo för nya äventyr. Och det fina är ju att jag får behålla alla människor jag har fått lära känna här. Vem vet, snart är jag kanske tillbaka och jobbar här igen – allt är möjligt.

Det intensiva har också fört med sig vissa överansträngningar i kroppen. Ömma knän, snett bäcken och trött rygg. Så nu ligger träningen på paus och jag kör rehab, stretch och vila två veckor till. Imorgon ska jag åter till naprapaten och få ordning på det sista i ryggen och ena höftböjaren. Men jag kan lugna er med att det inte är allvarligt. Det är inget som jag inte kommer få ordning på! Det är en ständig balansgång mellan träning och återhämtning och för varje gång klarar jag mig lite längre innan jag får ont, vilket betyder att det går åt rätt håll. Det är svårt att lära om kroppen när den har jobbat på ett och samma sätt muskulärt i tio år, men det ska banne mig gå för jag har inga andra planer ;)

Eftersom jag är lite kass på att uppdatera här, så hänvisar jag er till min Instagram: @moasobelius där ni kan följa med lite mer i min vardag.

14495235_10157556206685182_5145992729616415715_n

Foto: Mats Bäcker, ur Idomeneo, Göteborgsoperan 2016

14480707_10157495780615182_5811667020544519671_o

Från premiärfesten tillsammans med de andra fyra dansarna och vår koreografiassistent. <3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s