Transition & Trollflöjten

skarmavbild-2017-02-08-kl-22-26-43

Efter 2 månader av blandad kompott, med mycket förberedelser och nya tankar, så har jag påbörjat 2 nya projekt. Transition- ett verk av Toby Kassel och Ingeborg Zackariassen, med fyra dansare inklusive mig själv som sätts upp på Atalante i slutet av februari. Den här processen påbörjades redan innan jul och vi har nu tre veckor kvar till premiär! De har lagt upp vårt arbete på samma sätt som de jobbar inom Operans moderna danskompani och det betyder att vi jobbar mycket med improvisation och skapar eget material som sen pusslas ihop till en föreställning. Det gäller att jobba tålmodigt och låta kreativiteten flöda!

skarmavbild-2017-02-08-kl-22-27-09

För mer info samt bokning av biljetter -> klicka här!

Saker och ting har en tendens att lösa sig längs vägen och gång på gång tvingar jag mig att ha tillit till det. Det är så äckligt lätt att glömma när man har en period med bara frågetecken, att det faktiskt kan lösa sig riktigt bra. Efter en audition i början av december som inte slutade med jobb, så sjönk jag som en sten och övervägde att lägga ner allt. Och där har vi ett praktexempel på hur tufft det kan vara emellanåt. Att göra en riktigt bra audition och ändå inte räcka till. Men man tar sig upp på fötter oavsett och bara fortsätter.

Det gick några dagar och sen fick jag komma på ytterligare en audition, vilket härligt nog slutade med jobb! SÅ, i måndags började jag med repetitionerna på Operan inför Trollflöjten som har nypremiär 1 april. Det kommer bli en hel del dans och det känns obeskrivligt härligt att få jobba i mitt favorithus igen. Så många fina kollegor som vill ha mig där. Tänk att kunna älska sin arbetsplats så mycket att man inte vill åka hem efter jobbet, för man är ju på ett sätt redan hemma. Jag minns tillbaka när jag bloggade bakom kulisserna för Operans danskompani (minns ni? Läs det igen här!) och blev guidad genom huset och bara kände det där suget efter att få jobba där själv. Och nu är jag här och närmar mig min andra premiär på stora scenen – helt otroligt!

Så nu repar jag dubbelt, heltid vardagar med Trollflöjten och kvällar och helger med Transition. Det är intensivt men roligt! Och projekten liknar inte alls varandra så det är väldigt skönt och gör det lättare att separera dem. In och ut i två olika världar. Återigen har mitt egna soloprojekt lagts på hyllan, men det ligger där redo att plockas ner igen längre fram. Nu väntar sängen som är extra skön när man har en trött kropp och huvudet fyllt med dans.

skarmavbild-2017-02-08-kl-22-21-43

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s